Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hellig Birmaen

Udseende :

Den Hellige Birma er en semilanghåret masket kat. Hale, ben, ører og ansigt er maskefarvede. Pelsens farve er helt speciel. Kropsfarven er lys - mælkehvid/beige evt. med et gyldent skær.

Den har en mellem størrelses kropsbygning. Hovedet er rundt, uden dog på nogen måde at ligne en perser. Profilen er afrundet uden stop, men med en let fordybning på næseryggen. Hagen er kraftig. Ørerne er forholdsvis små med god afstand. Øjnene er smukt dybt blå, formen er oval til afrundet, men ikke kuglerunde.

Pelsen :

De fleste birmaer har en meget nem pels uden så meget underuld og knuder. Som regel behøver en birma kun gennem redning et par gange ugentligt - men de fleste birmaer elsker at blive børstet og nusset meget oftere. Og så er gevinsten at man undgår så mange løse hår på møbler samtidtig med at man hygger sig sammen med katten, og blot knyttes tættere sammen.

Poterne :

De hvide "handsker" på poterne er birmaens "varemærke" - det er den eneste race, hvor de hvide handsker er en del af standarden. Handskerne skal være helt hvide uden nogle farvede pletter. På forpoterne skal de gå lige rundt med selve poten - de må ikke løbe oven over vildtkloen "tommelfingeren". På bagpoterne skal de på bagsiden af benet slutte i en kile som et omvendt V. Det er langt fra alle birmaer har fuldstændigt korrekte aftegn på poterne.

Temperament :

Birmaen er den ideelle familiekat. Den er yderst social, kælen og tillidsfuld. Birmaerne bliver ved med at være legesyge langt ind i voksenalderen. Birmaen elsker at deltage i alle huslige gøremål...og du kan roligt regne med, at går du ud af en dør i huset, så sidder birmaen på den anden side af døren og venter på at døren bliver åbnet.

Birmaen trives oftest bedst med en artsfælle, og er man væk hjemmefra i mange timer dagligt, må det klart anbefales at man anskaffer en legekammerat. En legekammerat behøver ikke være en anden birma, måske en huskat eller en hund. Birmaen er meget venlig af sind, og danner hurtigt venskaber med andre.